Lisszabon az egy éves születésnapját ünnepeli és valahogy azon kaptuk magunkat, hogy a végtelenségen gondolkodtunk.
Tartsatok velünk…

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a lisszaboni Hummusbar éttermünk egy éves lett! Szeretnénk megköszönni a profi és lelkes csapatnak az áldozatos és kemény munkát, valamint a sok pozitív energiát, amit egész évben közvetítettek a vendégeinkkel együtt, akik jó hangulattal töltötték meg a helyet. Fantasztikus év volt, és most valami még jobbal készülünk…
Maradjatok velünk.

Hogyan is kapcsolódik a végtelenség a mi ünneplésünkhöz…

A számmisztika eredete a babiloni időkig vezethető vissza. 

Már az ókori Egyiptomban, Kínában, Japánban, a Római Birodalomban és a görög filozófia fénykorában is mélyrehatóan tanulmányozták a számokat és azok jelentőségét. 

Az univerzum a nagy „mindenség”, de a számok segítenek nekünk megérteni a természet, a történelem vagy akár a fizikai erők törvényszerűségeit, így felhasználhatjuk azokat például hidak és repülőgépek építésére.

Példa;

F = G * ((m sub 1 * m sub 2) / r ^ 2); egy képlet, nem maga a gravitáció.

Ez egy leírás, amelyen keresztül megértjük ezt a jelenséget és felhasználjuk annak paraméterit. Senki nem tudhatja pontosan, hogy mi is a gravitáció. Bizonyára nem 10 betű… GRAVITÁCIÓ (egyes nyelveken a gravitációt „vonzerőerőnek” nevezik), és nem is bonyolult számok kombinációja.

Tehát hol is van a végtelenség? Mindenhol … 🙂

A lisszaboni Hummusbar születésnapja december 17-én lesz.

Ha lebontjuk a 17-et, akkor 1 + 7-et kapunk. Ha összeadjuk a számjegyeket, 8-at kapunk (furcsa módon a + eltűnik…), ami az egyik legmisztikusabb szám, hiszen a végtelenségét jelenti.És ez volt az a vízió, amit a cikk elején fejtegettünk.

 A humusz fogyasztás előidézhet hasonlóan mély gondolatokat… Lehetséges, hogy túl sokat ettünk belőle?

„Az erény harmónia” – Pitagorasz

hummusology pillanatok