#hummusdoityourself

Ha már egy láthatatlan erő, egy felsőbb hatalom otthonmaradásra kényszerít bennünket és hatalmas próbatétel elé állít minket a megélhetés terén is, úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek az egyik legendás receptünket “csináld magad” stílusban.

Valahogy így kellene kinéznie.

Ha megcsináljátok, mindenképp mutassátok meg nekünk, hogy sikerült. Küldjetek fotót az ételről és a szakácsról és mi gondoskodunk a megfelelő hírverésről!

FALAFEL

Összetevők:

  • 500 gr száraz csicseriborsó
  • 1 hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag koriander
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál római kömény
  • 1 csapott evőkanál száraz koriander
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Előkészítés:

Áztasd a csicseriborsót kétszer annyi tiszta vízben 8 órán át, mint a csicseriborsó.

Vágd a hagymát 8 darabra.

Daráld át a csicseriborsót, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a koriandert, és helyezzük a masszát egy tálba.

Keverd össze alaposan a masszát kézzel, miközben hozzáadod a fenti fűszereket és a szódabikarbónát.

Elkészítés:

Használj mély serpenyőt vagy edényt.

Melegítsd fel az olajat a sütéshez.

Ha az olaj meleg (170 fok), akkor készíts kis golyókat kézzel, vagy ha van otthon eszköz kifejezetten húsgolyók készítéséhez, tedd az olajba a golyókat és süsd, amíg aranybarna színűvé nem válik.

Vedd ki az olajból papírtörlőre, hogy felitasd a felesleges zsiradékot.

Tökéletes lesz:

  • humusszal,

  • tahinával,

  • friss salátával,

  • csípős szósszal,

  • és pitával.