MARROCAN MATBUCHA

Nagyon tetszett nektek a korábbi falafel receptünk ezért, úgy döntöttünk nem állunk meg! Íme egy következő nagy kedvencetek a Marokkói Matbucha receptje! Rengeteg üzenetet és kérdést kapunk nap mint nap, ennek a hummusbar klasszikusnak a receptjével, elkészítési módjával kapcsolatban. Most végre elérkezett az idő, hogy megosszuk veletek.

Készítsétek el és ne feledjétek, hogy kedvenceiteket már házhoz is rendelhetitek az Október 6. utcai éttermünkből!

A kész műveket, mindenképp osszátok meg velünk és rendeljétek házhoz mellé a kedvenc hummusbar fogásaitokat!

Jó étvágyat!

Itt tudtok rendelni 👇🏻

ONLINE

👉   Wolt

👉 Netpincér

TELEFON

📞 +36703801859

📞 +3613540108

MARROCAN MATBUCHA

(PIKÁNS / FORRÓ PARADICSOM LEKVÁR)

Hozzávalók:

  • 1 pohár repceolaj
  • 20 db fokhagymagerezd
  • 3 kg párolt és vágott paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 3 leves kanál repceolaj (a paprika főzéséhez)
  • 4 db csípős zöld paprika nagyon vékony szeletekre szeletelve
  • 2 kanál fűszerpaprika
  • 1 lapos teáskanál római kömény
  • Fél teáskanál kurkuma

Elkészítés: 

A fokhagymát süssük meg egy mélyebb edényben.

Amikor a fokhagyma halvány aranyszínűvé válik, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a cukrot, és forraljuk fel.

Vedd alacsony hőmérsékletre, és főzd további 2 órán keresztül, hogy besűrűsödjön.

Tegyél 3 kanál olajat egy kis serpenyőbe, süsd meg a paprikát, és keverés közben add hozzá a fűszereket.

Helyezd a serpenyő tartalmát a fazékba, főzd további 20 percig, ellenőrizd a sűrűségét és hűtsd le.

Élvezd

Tökéletes lesz:

  • humusszal,
  • tahinivel,
  • Friss fehér kenyérrel